Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti İsrail gündem başlıkları Afrin Hakkari Muhbir ysk bugünün gündem özeti turizm çin pkk

Rusya, Yaptırımları Delen Turizm Şirketlerini Cezalandıracak

Moskova, düşürülen Rus uçağına misilleme olarak Türkiye’ye getirdiği yaptırımların uygulanmasını sağlamak için önlem almaya devam ediyor.  Tüketici Hakları Denetim Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, “yaratıcılıklarını kullanarak Türkiye'ye tur satışı yasağını delen bazı turizm şirketlerine ceza vereceklerini” bildirdi.

Popova, yaptığı açıklamada, tur şirketlerinin komşu ülkeler üzerinden Türkiye'ye turist gönderme girişimlerinde bulunduğunu belirtti. Yapılan denetimlerde bazı usulsüzlük tespit ettiklerini ifade eden Popova, şunları söyledi:

“Çok düşük fiyata herhangi bir komşu ülkenin başkentine geçip, oradan Türkiye'ye uçmanın mümkün olduğu ortaya çıktı. Bu yöntemin çok fazla kullanılmadığı anlaşılıyor ancak bir operatörün tur paketlerini birkaç acente satabildiği için şu anda net rakam vermek zor.”

Sputnik de,  Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov’un, 30 Kasım'da Başbakan Dimitri Medvedev ile yaptıkları toplantıda Türkiye'ye tur satışlarının durdurulduğunu ve tüm charter seferlerin askıya alındığını açıkladığını anımsatıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.