Rusya’dan İlginç Açıklama: "Bağdadi’yi Öldürmüş Olabiliriz"

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi'nin Rus hava güçlerinin 28 Mayıs günü Rakka'da düzenlediği bir hava saldırısında öldürülmüş olabileceği aktarıldı. Harekat esnasında Bağdadi'nin bu toplantıda olduğu ve öldüğü bilgisini çeşitli kanallar üzerinden doğrulamaya çalışıyoruz ifadelerine yer verildi.

Ne Olmuştu?

Terör örgütü IŞİD, Irak ve Suriye'deki iki önemli merkezi Musul ve Rakka'yı kaybetmek üzereyken gözler örgütün lideri Ebubekir el Bağdadi'ye çevrilmişti. Sahadaki güçler örgütün elebaşının yerini tespit etmeye çalışırken, uzmanlar Bağdadi'nin yakalanmasının veya öldürülmesinin yıllar alabileceğini söylüyordu. Bağdadi'nin Musul ile Rakka arasındaki yüzlerce kilometrekarelik çorak arazide bulunduğuna emin olan yetkililer, Bağdadi’nin Irak-Suriye sınırında sürekli yer değiştirdiğine inanıyordu.

Rakka'nın merkezini IŞİD'den temizleme operasyonu hakkında bugün Rusya ilginç bir açıklamada bulundu. Hava harekatı sırasında Bağdadi’nin öldürülmüş olabileceği belirtildi. Musul’un kuzeyi ve Rakka’da ABD güçleri ile IŞİD’e karşı operasyon sürüyor.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.