S-300 Sisteminin Suriye’ye Sevkiyatının Görüntüleri Yayımlandı

Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu’nun Moskova’nın Suriye’ye S-300 hava savunma sisteminin  teslimatını tamamladığı açıklamasının ardından sevkiyat görüntüleri yayımlandı.

Savunma Bakanlığı’nca sağlanan ve S-300 sistemlerinin Rus An-124 nakliye uçağından indirildiğine ilişkin video Rus televizyonunda gösterildi. Sputnik News, söz konusu videoyu duyurduğu haberinde Bakan Şoygu’nun Salı günü Moskova’nın 49 adet S-300 sisteminin Suriye’ye teslim ettiğini duyurduğunu anımsatarak kararın, 20 Eylül’de Suriye’de Rus Il-20 uçağının Suriye’nin sahillerinde düşürülmesinin ardından sahadaki Rus kuvvetlerinin güvenliğini artırmak amacıyla alındığını kaydetti. Haberde Rus ordusunun olaydan Suriye savunma sistemine karşı Rus uçağını "kalkan" olarak kullandığı belirtilen bir İsrail uçağını sorumlu tuttuğuna, İsrail’in ise suçlamayı reddettiğine dikkat çekildi

Anahtar Kelimeler:
RusyaRusya Haberleri
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.