Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit fetö adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Sarraf, ‘Egemen Bağış’ Aracılığıyla Aktif Bank’ta Hesap Açtığını İtiraf Etti

Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın davasında tanık olarak ifade veren Rıza Sarraf, daha önce hesap açma isteği geri çevrilen Aktif Bank’ta eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış'ın aracılığı sayesinde hesap açtığını itiraf etti.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde görülen Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın davasının ikinci gününde Rıza Sarraf, tanık olarak ifade verdi. 2010 ve 2011 yıllarında İran Merkez Bankası eski Başkanı Mahmud Bahmani ile doğrudan görüştüğünü kabul eden Sarraf, Bank Melat’tan da üst düzey yetkilerle de görüştüğünü belirtti. Kendisi için cezaevinden çıkmanın en kolay yolunun savcılıkla anlaşmak olduğunu söyleyen Sarraf, kaldığı yere ilişkin soru üzerine, otelde kalmadığını son iki haftadır FBI gözetiminde Brooklyn’de bulunan “Metropolitan Detention Center (MCC)” nezarethanesinde kaldığını açıkladı.

"EGEMEN BAĞIŞ AÇIKLAMASI"

Aktif Bank’ta daha önce hesap açma isteği geri çevrilen Sarraf, eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın aracılığı sayesinde hesap açtığını söyledi.

ZAFER ÇAĞLAYAN’DAN HALK BANKASI İLE ÇALIŞMAK İÇİN YARDIM İSTEDİM”

Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ile 2012 başında görüştüğünü açıklayan Sarraf, “Önce reddedildim. Arkasından Zafer Çağlayan’dan Halk Bankası ile çalışmak için yardımını istedim” şeklinde konuştu. Sarraf, ilk elde 31 milyon 789 bin Euro, 2,5 milyon TL, 4,8 milyon Amerikan doları ödediğini belirterek “Çağlayan işlemlerden elde edilecek gelirin yarısını istedi” dedi. Sarraf, “Yaklaşık ne kadar rüşvet verdin?” sorusunu “45-50 milyon Euro, dolar olarak 7 milyon, 2 milyon 465 bin TL ödedim” şeklinde yanıtladı.

"AHMEDİNEJAD’LA BAĞLANTISINI KABUL ETTİ"

FBI koruması altında olduğunu söyleyen Sarraf,  gardiyanlara rüşvet verdiği iddialarını kabul etti. Sarraf, verdiği ifadede ayrıca İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve İran Merkez Bankası’yla bağlantısını da itiraf etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.