Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı tsk HAVA HAREKATI süt ihracat DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca türk silahlı kuvvetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bugünün gündemi beşiktaş

Schengen Askıya Mı Alınıyor?

Mülteci krizi ile sarsılan Avrupa Birliği (AB), Schengen sistemine ilişkin önemli kararlar almaya hazırlanıyor. AB İçişleri Bakanları, bugünkü toplantılarında Schengen sisteminin 2 yıl askıya alınmasını tartışacak. 

Almanya medyası, “Sığınmacı krizine karşı ortak çözümün geliştirilmesi, AB içişleri bakanlarının gündeminde ilk sırada yer alıyor. Bakanlar, Schengen sisteminin 2 yıl askıya alınmasını tartışacak. Schengen sisteminin askıya alınmasının ekonomi ve Euro Bölgesi üzerinde ciddi etkilerinin olması bekleniyor” diyor.

DWelle, bu konudaki haberinde “Toplantıdan bağlayıcı kararlar çıkması beklenmiyor. Gözlemciler, toplantının, sığınmacı krizi nedeniyle ayrılıkların derinleştiği birlik üyelerinde ortak iradeye varılıp varılamayacağı açısından önem taşıdığına dikkat çekiyor” diyor.

-“TÜRKİYE İLE ANLAŞMA YARAMADI”-

Bu bağlamda Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maizière’nın sınır kontrollerine süresiz devam edileceğini açıkladığına dikkat çeken DWelle’nın Editörü Barbara Wesel de “Sınırların korunması, ortak mülteci politikası ve diğer birçok olumlu proje için geç kalınmış olabilir. Mülteci baskısını azaltmak için Türkiye ile varılan kuşku götürür anlaşma şimdiye kadar mülteci sayısını azaltmaya yaramadı” dedikten sonra “manzara umut vermiyor” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.