Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Şimşek Ve Çetinkaya’nın Londra Ziyareti İngiliz Basınında

İngiliz Financial Times gazetesi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın yatırımcılarla buluşmak üzere hafta başında Londra’ya yapacakları ziyarete dikkat çekerek, iki yetkilinin toplantılarda Türk ekonomisine güveni güçlendirmeye çalışacaklarını belirtti.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın  yatırımcılarla buluşmak üzere 28-29 Mayıs günlerinde Londra’ya yapacakları ziyaretin “liradan kaçışın” yaşandığı günlere denk düştüğüne işaret etti. Haberde, Şimşek ve Çetinkaya’nın “dolara karşı beşte bir oranında düşen lira için yoğun bir kargaşa döneminde, ekonomiye güveni güçlendirmeye çalışacakları” ifade edildi. 

Analistlerin, Türkiye ekonomisinin “gittikçe tehlikeli bir biçimde aşınmasından duydukları kaygıya” vurgu yapan FT, Türkiye’deki enflasyon ve cari açık sorunlarına da değindi.

“ŞİMŞEK ÖNEMLİ BİR İSTİKRARLAŞTIRICI GÜÇ OLARAK GÖRÜLÜYOR”

İngiliz gazetesi, Ankara’nın yüksek büyümeyi sürdürme planlarının yatırımcılarda “gerginlik” yarattığını belirterek, Mehmet Şimşek için “Hükümetin ekonomik politikasından sorumlu, eski Merrill Lynch stratejisti olan Sayın Şimşek, yabancı yatırımcılarca önemli bir istikrarlaştırıcı güç olarak görülüyor” ifadeleri kullanıldı.

Haberde analistlerin, Türkiye Merkez Bankasınca gerçekleştirilen faiz artırımının liranın düşüşünü önlemede yeterli olmamasından kuşku duydukları, birçok stratejistin de gelecek ay başında ek bir artış gerekebileceğini düşündüğü kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.