Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

Stephen Hawking Hastaneye Kaldırıldı

Albert Einstein’dan sonra en büyük dahi olarak görülen, yaşayan en ünlü bilim insanı Stephen Hawking hastaneye kaldırıldı. 1960’ların başında henüz 21 yaşındayken ALS teşhisi konulan İngiliz Fizikçi, bu güne kadar çok önemli çalışmalara imza attı. 74 yaşındaki Hawking’in İtalya’nın başkenti Roma’da hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İngiliz The Telegraph Gazetesi, Hawking’in Ponfical Bilimler Akademisi’nde konferans vermek için gittiği Roma’da Perşembe günü rahatsızlanarak Gemelli Hastanesi’ne kaldırıldığını duyurdu. Hawking’in hastanede ikinci gecesini geçirdiği, sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin olmadığı kaydedildi.

Vücudunun tamamına yakın bir kısmını kullanamayan Hawking, kendisi için özel olarak geliştirilen bir bilgisayar sistemine, sadece yanak kaslarını kullanarak komutlar verebiliyor. Hawking, uzun yıllardır bu şekilde günlük ortalama 2 bin 500 kelime kullanarak iletişim kurabiliyor ve bilimsel çalışmalarını devam ettiriyor.

Einstein’dan bu yana dünyaya gelen en ünlü teorik fizikçi olarak kabul edilen İngiliz bilim insanı, milyonlarca okuyucuya ulaşan “Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Kara Deliklere” ve Ceviz Kabuğundaki Evren” kitaplarını yazdı. Kuantum fiziği ve kara delikler üzerine yaptığı çok kapsamlı çalışmalarla tanınan Hawking’in bilimsel araştırmaları, 40’ın üzerinde dünya diline çevrildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.