Suriye'deki Çatışmalar Büyük Ölçüde Azaldı

Suriye’de 27 Şubat itibariyle yürürlüğe giren ateşkes uygulaması, ABD medyasınca çok yakından izleniyor. ABD ve Rusya’nın arabulucuğuyla ilan edilen ateşkesin ilk gününde Suriye’nin Kuzeyi ve Batısı’nda çatışmaların önemli ölçüde azaldığına dikkat çeken New York Times, mutabakatın hala “büyük engellerle karşı karşıya bulunduğunu” belirtti. Gazete, Ateşkesin El Nusra Cephesi ve IŞİD’i kapsamadığına dikkat çekti. 

Bazı yerlerde yaşanan çatışma ve bombamalanın dışında birçok bölgede sakin saatler yaşandığını anlatan gazete, ABD ve Rusya’nın ateşkes sağlanması için yaptıkları yoğun siyasi çabalara vurgu yaptıktan sonra “Mutakabat hala büyük engellerle karşı karşıya” diyor.

NYT, ateşkesin nasıl izleneceği konusunda bazı zorlukların olduğunu belirtirken, ateşkesi gözetlemek için ABD ve Rusya’nın ayrı merkezlerinin bulunduğunu kaydetti. Haberde, ateşkesin El Nusra Cephesi ve IŞİD’i kapsamadığına dikkat çekildiken sonra "Komşu Türkiye, ateşkesin terör örgütleri olarak gördüğü Suriyeli Kürt milislerini kapsamadığını da söyledi. Tüm taraflar, kendilerini savunmak için misillemede bulunma haklarının olduğunu da söylüyorlar” deniliyor. 

Suriye’deki birçok silahlı mühalif grubun ateşkese uyduğuna işaret edilen haberde, İdlib, Lazkiye ve Dara illeri ile Şam’ın yakınlarında yaşanan çatışmalara da vurgu yapılıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.