Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan abd

Suriyeli çifte işkence iddiası

ISTANBUL (ANKA) - Suç çetesi tarafından uyuşturucu satmaya zorlanan Suriyeli karı kocaya Silivrikapı kale surlarında günlerce işkence edildiği öne sürüldü.  

Suriyeli çiftin “uyuşturucu satmak istememesi nedeniyle işkence gördüğü ve Suriyeli kadına kocasının gözü önünde defalarca tecavüz edildiği” ihbarını alan polis, operasyon düzenleyerek çifti kurtardı.

Amerika’nın Sesi’nin görüşlerini aldığı Suriye vatandaşı Ahmad Ahlehir bu olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Suriyeliler’in bu olaydan dolayı korktuklarını ve önlem almak zorunda kaldıklarını belirten Ahlehir, vatandaşlarının Türkiye’ye sığınma amacıyla geldiğini ve yaşanan olayın hem sığınmacılar hem de Türkiye açısından kötü bir durum olduğunu belirtiyor.

Silivrikapı çevresinde 30 yıldır yaşayan esnaf Hasan Kaya da Amerika’nın Sesi’ne, yapılanların Türkiye’ye yakışmadığını ve bütün halkın bundan zarar gördüğünü söyledi.

Olayın ve polisin aldığı tedbirlerin ardından Silivrikapı çevresinde durum şimdilik sakin görünüyor. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.