Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin Afrin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Hakkari AİLE kosgeb ak parti Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi

Suriye’ye Yönelik Askeri Eylem ‘Muhtemelen Hafta Sonunda Olacak’

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Hazır ol Rusya, füzeler geliyor” yönündeki tweet mesajının ardından Beyaz Saray,  Trump’ın Suriye’yi hedef alan askeri baskınlar için spesifik bir takvim belirlemediğini belirtirken BBC News’a konuşan “üst düzey bir kaynak” ise herhangi bir askeri eylemin “muhtemelen hafta sonunda olacağını” söyledi.

BBC News’a göre,  Batılı liderler,  Suriye’nin Duma ilçesinde meydana geldiği bildirilen kimyasal saldırıya yanıt olacak olası askeri eylemleri değerlendirmeye devam ediyor. BM Güvenlik Konseyi de bugün toplanacak. Bu arada, Suriye rejimine yönelik olası bir saldırıya katılması beklenen İngiltere’nin Başbakanı Theresa May ise kabineyi bugün toplantıya çağırdı.

ABD, İngiltere ve Fransa’nın birlikte çalışmaya karar verdiklerini anımsatan BBC News, bu üç ülkenin Cumartesi günü gerçekleştiği iddia edilen kimyasal saldırıya yanıt olarak askeri baskınlara hazırlandığına inanıldığını kaydetti. BBC şunları da söyledi:

“Beyaz Saray, Başkanın askeri baskınların ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin spesifik bir takvim belirlemediğini söyledi. Ancak, üst düzey bir kaynak,  BBC’nin Kuzey Amerika Editörü Jon Sopel’e herhangi bir askeri eylemin muhtemelen hafta sonunda olacağını söyledi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.