Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı erdoğan terörist azerbaycan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

Suudi Arabistan’da İlginç Gelişme: Veliaht Prens Değişti

Katar krizi sürerken bu ülkeyle diplomatik ilişkileri kesen Arap ülkelerinden Suudi Arabistan’da Salman Kral’ın yeğeni  Veliaht Prens Muhammed bin Naif görevinden alındı. Naif’in yerine Kral Salman’ın oğlu 31 yaşındaki Veliaht Yardımcısı ve Savunma Bakanı Prens Muhammet bin Salman getirildi.

Suudi medyasına göre, Kral Salman tarafından imzalanan kararnamede Prens Muhammed bin Salman, Veliaht Prens’in yanısıra Başbakan Yardımıcısı olarak da atandı. Prens Salman, Savunma Bakanı olarak da görev yapmayı sürdürecek.
Öte yandan, görevinden alınan 57 yaşındaki eski Veliaht Prens tarafından yürütülen İçişleri Bakanlığı’na ise Prens Abdülaziz bin Saudi bin Naif getirildi.
Yeni Veliaht Prens olarak atanan Muhammed bin Salman'ın, bu sabahın erken saatlerinde Al Safa Sarayı’nda düzenlenen bir toplantıda Krallık Halefiyet Kurulu’nun 34 üyesinden 31 tarafından seçildiği bildirildi.
Bu arada Katar merkezli El Cezire İngilizce, bu gelişmeyi “büyük bir hükümet değişikliği” olarak duyururken görevinden ayınan “Muhammet bin Nayif’in Suudi Arabistan ve BAE’nin öncülük yaptıkları, İslamcı gruplara destek iddiası ve İran ile olan bağları nedeniyle Katar’ı tecrit etme çabalarında önemli bir rol oynamadığı” görüşünü dile getirdi.

SON DÖNEMDEKİ YURT DIŞI ZİYARETLERİYLE DİKKAT ÇEKMİŞTİ
Buna karşın, Muhammed bin Salman’ın ise  son dönemde önemli yurt dışı ziyaretleri gerçekleştirdiği vurgulandığı haberde Prens Salman'ın Mart ayında Washington’da Başkan Donald Trump ile biraraya geldiğine dikkat çekildi. Habere göre, bu görüşmelerin Trump’ın  Mayıs ayında Suudi Arabistan’a yaptığı ziyaretin temellerinin atılmasına katkıda bulunduğu sanılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.