SUUDİ MEDYA: TÜRKİYE KATILIM BANKACILIĞI İÇİN YÜZDE 15’LİK PAZAR PAYINI AMAÇLIYOR

CİDDE(ANKA) - Katılım bankacılığı olarak bilinen İslami bankacılık varlıklarının küresel bankacılıktaki payının giderek arttığı belirtilirken Türkiye’nin 2023 yılı itibariyle katılım bankacılığı için yüzde 15’lik bir pazar payını oluşturmayı arzuladığına dikkat çekiliyor.

Suudi Arabistan’da yayınlanan Saudi Gazette, dünyanın önde gelen meslek hizmetleri şirketi Londra merkezli Ernst&Young’un (EY) Dünya İslami Bankacılığı Rekabet Raporu’na dayanarak hazırladığı haberde Katar, Endonezya, Suudi Arabistan, Malezya, BAE ve Türkiye’deki katılım bankalarının 2019 yılı itibariyle 1.8 trilyon dolarlık bir sektör oluşturmalarının beklendiğini belirtti. Haberde şöyle deniliyor:

“Örneğin Malezya’da katılım bankacılığı konvansiyonel bankalara göre yaklaşım iki kat daha hızlı büyümeye devam ediyor. Endonezya’da katılım bankacılığı sektörünün halen normalin üstünde büyüyor, Türkiye ise, 2023 itibariyle yüzde 15’lik bir pazar payını oluşturmayı arzuluyor.”

Haberde EY’nin  çeşitli internet sitelerinde,  Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, BAE, Malezya, Endonezya, Türkiye, Katar ve Uman dahil “dokuz kilit pazarda” toplam 2.2 milyon müşterinin düşüncelerinin izlediği anlatılıyor. (ANKA)

(CN/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.