Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Tahran: ABD'nin Suriye Baskınının Amacı İran, Rusya Ve Türkiye Arasında Çatlak Yaratmak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye rejimine yönelik füze baskınlarının bir amacının “Suriye’deki ateşkesin garantörleri olarak İran, Rusya ve Türkiye  arasında çatlak yaratmak olduğunu" öne sürdü.

Haftalık basın toplantısında konuşan Kasımi, üç Batılı ülkenin Suriye rejimine ait tesisleri hedef alan füze operasyonunu “yanlış, savaş kışkırtıcısı  ve tüm uluslararası hukuk ve sözleşmelere aykırı” olarak niteledi.

Mehr News’a göre, saldırının İran’ın füze programına baskı oluşturmaya hizmet edip etmeyeceğinin sorulması üzerine Kasımi, “bu tür önlemlerin, İran İslam Cumhuriyeti’nin politikaları üzerinde asla bir etkileri olmaz” karşılığını verdi.

Kasımi, Ortadoğu’daki mevcut zor durumun, ABD’nin “büyük stratejik hatalarının bir sonucu” olduğunu da savunduğu basın toplantısında, füze baskınlarının Astana Süreci üzerindeki etkilerine ilişkin bir soru yanıtlarken de “ABD ve iki müttefikinin aceleci ve akılsızca önleminin başlıca hedeflerinden birinin Suriye’deki ateşkesin üç garantörü arasında bir çatlak yaratmak olduğunu” belirtti. Kasimi şöyle konuştu:

“Belki onlar (ABD, İngiltere ve Fransa) Astana sürecinde elde ettiğimiz başarılarla mutlu değiller ve onların bu son adımı, İran, Rusya ve Türkiye arasında bir çatlak  yaratmak için atıldı.”

Sözcü, “Üç garantör devlet, aralarında bazı görüş ayrılıklarına rağmen terörle mücadelede iş birliğini yapmaya, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve ulusal egemenliğini korumaya devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.