Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Tahran’da ‘Üçlü Zirve’

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün Tahran’da “Üçlü Zirve”de bir araya gelecek.

Mehr haber ajansına göre, “Üçlü Zirve”nin gündeminde bölgesel konular ve uluslararası ilişkiler de yer alıyor. Bu çerçevede, Irak ve Suriye’deki son gelişmeler ve terörle mücadele gibi konuların da üzerinde durulması bekleniyor.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, zirve ile ilgili açıklamasında toplantının “bölgede ekonomik gelişme, barış ve istikrarı güçlendirmeye yönelik bölgesel işbirliği için zemin oluşturacağını” söyledi.

Zarif, “Üç ülke, İran, Rusya ve Azerbaycan, başta transit ve enerji olmak üzere karşılıklı çıkarlarını paylaşıyor” sözlerini de kullandı.

Haberde İran, Rusya ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının geçen yıl Ağustos’ta Bakü'deki zirvede bir araya geldiği anımsatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.