Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen Kuru Gürültü

The Atlantic: ABD, Başarısız Bir Ülke

ABD'de yayımlanan aylık "The Atlantic" dergisi, ABD toplumunun şu an krizler ve sorunlarla karşı karşıya bulunduğuna işaret ederek, özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının etkisiyle daha da parçalanarak bölündüğünü iddia etti.

ABD'nin edebiyat, siyaset, bilim ve sanat alanlarındaki en prestijli dergilerinden "The Atlantic"te kısa süre önce "Biz başarısız bir ülkede yaşıyoruz" başlıklı bir makaleye yer verildi.

Makalede, ABD hükümetinin salgın karşısında tedbir alırken yavaş ve geç davrandığı, bunun iki aylık bir sürenin boşa harcanması anlamına geldiği vurgulandı.

ABD'li liderlerin bu büyük felaket karşısında aciz durumda oldukları, ya salgının ciddiyetini göz ardı ettikleri ya da sorumluluğu başkalarına atarak günah keçisi aramaya kalkıştıkları belirtilen makalede, ABD'li liderlerin salgın hakkındaki açıklamalarının da yalanlalarla dolu olduğuna işaret edildi.

Siyasette rüşvetin varlığı, bürokrasinin cansızlığı, ekonomik sistemin acımasızlığı ve vatandaşların giderek kutuplaşması gibi unsurların Amerikan toplumunu başarısız kılan başlıca nedenler olduğuna dikkat çekilen makalede, hükümetin salgının üstesinden gelinmesi için salgınla mücadeleye odaklanması ve toplumsal reformlar yapması gerektiği, aksi hâlde, Amerikan halkının mevcut acılarının ve üzüntülerinin sonsuza kadar süreceği ifade edil

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.