Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ukrayna ankara abd

Tillerson: Suriye’de Uçuşa Yasak Bölgeler Konusunda Rusya İle Çalışmaya Hazırız

ABD Başbakanı Donald Trump’un G-20 Zirvesi’nde Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yapacağı görüşme merakla beklenirken 7-8 Temmuz’da düzenlenecek  zirveye katılmak üzere Almanya'nın Hamburg kentine giden Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Suriye’de “uçuşa yasak” bölgeler konusunda “Rusya ile birlikte çalışmaya hazırız” mesajını verdi.

Fox 10 News’a göre, zirveye katılmak üzere yola çıkan Tillerson, kendine eşlik eden medya mensuplarına uçakta yaptığı açıklamada Cuma günü için planlanan Trump-Putin görüşmesine ilişkin olarak ABD-Rusya bağları ile ilgili “iyi bir fikir alışverişi” yapılacağı umudunu dile getirdi.   

“Bu noktada Rusya’nın, ikili ilişki konusundaki niyetlerinin tam ne olduğunu söylememin zor olduğunu” ifade eden Tillerson, Sputnik İngilizce tarafından yansıtılan açıklamalarında Suriye meselesine değinirken de Suriye’nin ABD ve Rusya'nın ortak bir ilgi alanı olduğunu kaydetti. Tillerson, Suriye konusunda iki ülke arasında hem askeri hem de diplomatik düzeyde “Güven tesis edilmesi”nin taşıdığı önemi vurguladığı açıklamalarında bu yöndeki çabanın hem iki ülkenin hem de uluslararası toplumun çıkarlarına hizmet ettiğini belirtti.

Bu arada,  Sputnik İngilizce haberinde Tillerson’un dün yaptığı diğer bir açıklamaya dikkat çekerken “Bakan, ABD ve Rusya’nın bölgede istikrar sağlanması için Suriye’de koordinasyon yapma potansiyelinin olduğunu söyledi. Tillerson ayrıca, Washington’un uçuşa yasak bölgelerinin kurulması ve sahadaki akeşkes gözlemcileri gönderme olasılığını araştırmaya açık olduğunu da ifade etti” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.