Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Tillerson: Teröre Karşı Mısır’ı Desteklemeye Devam Edeceğiz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye’yi de kapsayan Ortadoğu gezisinin ilk durağı olan Mısır’da bölgedeki  terörle mücadelede Washington ile Kahire arasında “bir görüş ayrılığının” bulunmadığını belirterek ülkesinin bu konuda Mısır’a desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Mısırlı mevkidaşı Samih Şükrü ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Tillerson, bölgedeki terörle mücadele konusunda iki ülke arasında bir “görüş ayrılığının” bulunmadığını belirterek  “Mısır halkı, ABD’nin terörü yok etme savaşında Mısır’a destek vermeye devam edeceğinden emin olmalı” dedi.

ABD İKİ DEVLETE DAYALI ÇÖZÜME BAĞLI

Ahram Online’a göre, Filistin sorununa değinirken ABD’nin iki devlete dayalı çözüme bağlı olmaya devam ettiğini söyleyen Tillerson, Başkan Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının sorunun çözümüne varılması konusundaki genel durumunu değiştirmediğini savundu. Tillerson, “Kudüs’ün nihai sınırları, ilgili taraflar arasında tespit edilecek” şeklinde konuştu.

Semih Şükrü ise Kahire ziyareti halen Mısır güvenlik güçlerinin Sina’da teröre karşı gerçekleştiği büyük operasyona denk düşen Tillerson ile yapılan görüşmelerin Mısır’ın terörle mücadeleye odaklandığını söyledi.

“ABD’NİN TERÖRLE SAVAŞA DESTEĞİNİ TAKDİR EDİYORUZ”

“ABD’nin bu savaşa verdiği desteğini takdir ediyoruz” sözlerini kullanan Şükrü, iki ülke arasında son 40 yıldır devam eden “stratejik ilişkiyi” övdü.

Semih Şükrü, Filistin sorununa ilişkin olarak da “Filistin devletini kurma hedefine ulaşmak için ABD ve ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

YENİ BİR “2+2” MEKANİZMA KURULACAK

Görüşmeler sırasında iki ülkenin Dışişleri ve Savunma bakanlarının katılımıyla yeni bir “2+2”mekanizmanın oluşturulmasının ele alındığının duyurulduğu basın toplantısının iki ülke arasındaki “stratejik bir görüşme”nin yılın sonundan önce yapılacağı da açıklandı.

Basın toplantısını yansıtan Ahram Online, Kahire’de yapılan görüşmelerde, “Suriye ve Libya’daki durumu dahil bölgesel krizler ile Filistin ile İsrail arasındaki kırılgan barış süreci müzakerelerinin” ele alındığını belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.