Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Tillerson: Türkiye’nin Güvenlik Kaygılarının Farkındayız

Ortadoğu gezisinin ikinci durağı olan Kuveyt’i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, bu hafta Türkiye’de yapacağı kritik görüşmeler öncesi “Türkiye’nin güvenlik kaygılarının farkında oldukları” mesajını verdi.

Kuveyt’teki Irak’ın yeniden inşası toplantısında açıklamalarda bulunan Rex Tillerson, bölgede büyük askeri operasyonların son bulmasının IŞİD’in, ABD ve müttefikleri tarafından kalıcı şekilde yenilgiye uğratıldığı anlamına gelmediğini ifade etti.

Tillerson, ABD’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki son gelişmelerinden endişe duyduğunu belirttiği açıklamalarında, Türkiye’nin güvenlik kaygılarının da farkında olduklarını kaydetti. 

Sputnik’e göre, Tillerson, “IŞİD bölgenin, anavatanlarımızın ve dünyanın diğer köşeleri için ciddi bir tehdit olmayı sürdürüyor. Koalisyon üyelerinin devam eden dikkati ve desteği olmadan IŞİD benzeri aşırıcı örgütlerin Irak ve Suriye’de kuratarılan bölgelere geri dönme ve yeni yerlere yayılma riski bulunuyor” ifadelerini kullandı.

SURİYE’DE “KURTARILAN BÖLGELERİN İSTİKRARI İÇİN 200 MİLYON DOLARLIK EK YARDIM”

Tillerson toplantıda yaptığı açıklamada ayrıca Washington’ın Suriye’de kurtarılan bölgelerde istikrar sağlanması için 200 milyon dolarlık ek yardım kararı aldığını duyurdu. Haberde, Tillerson’ın Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi beklendiği bilgisine de yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.