Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs chp Covid19 terörist rusya Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar enflasyon AİLE bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan

Tillerson’dan Katar Sürprizi

Körfez krizini çözme çabaları çerçevesinde dün Suudi Arabistan’da görüşmelerde bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un, bugün Doha’ya beklenmeyen bir ziyaret yapacağı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’na göre, Cidde’de Katar ile ilişkileri kesen Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısırlı mevkidaşlarıyla bir araya gelen, Kral Salman ile görüşen Rex Tillerson, bugün Katar’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirecek. Tillerson, Cidde’ye gitmeden önce geçtiğimiz Salı günü de Doha’da üst düzey görüşmelerde bulunmuştu.

BAE’DEN AĞIR SUÇLAMALAR
Bu arada, Katar’a abluka uygulayan ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) BM’ye gönderdiği mektupta, Doha merkezli El Cezire kanalını sert bir dille eleştirdi. BAE’nin dışişleri ile görevli Devlet Bakanı Enver Gargaş, El Cezire’yi “Yahudi karşıtlığı ve nefret kışkırtmakla” suçladı.  
El Cezire İngilizce’ye göre, BAE tarafından duyurulan mektupta, kanal “düşmanlık, şiddet ve ayrımcılıkla” suçlanırken örnek olarak, El Kaide’nin öldürülen eski lideri Usama bin Ladin’in konuşmalarının yayınlanması gösterildi.
Haberde El Cezire’nin kapatılmasının, ilişkileri kesen ülkelerin Katar’dan talepleri arasında yer aldığı anımsatılarak, BM’nin El Cezire’nin kapatılması talebinin temel özgürlük ihhali oluşturduğu uyarısı yaptığına da dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.