Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı suriye

TransferGo, Silicon Valley Bank’ten 4 Milyon Sterlin Yatırım Aldı

Dünyanın en hızlı büyüyen para transfer şirketlerinden biri olan TransferGo, dünyanın en yenilikçi şirketlerinin bankası olarak tanınan Silicon Valley Bank’in (SVB) Birleşik Krallık şubesinden 4 milyon sterlin finansman sağladığını duyurdu. Şirket bu sayede gerçek zamanlı ödemeler platformunu tüketiciler, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve kurumsal müşteriler için daha da geliştirecek ve genişletecek.

İnovasyon şirketleriyle ortaklık kurma alanında 35 yıllık deneyimi olan SVB’nin finansal uzmanlığı TransferGo’nun dijital ödeme dönüşümü konusunda hızlı bir program izlemesini sağlayacak. Para transferleri salgın ortamında bile finansal katılımın başlıca dayanak noktasını oluşturuyor ve bu ortaklık, TransferGo ve SVG’nin, ülkelerine hızla, güvenle ve düşük maliyetle para göndermek isteyen milyonlarca göçmene hizmet verme konusundaki kararlılığını gösteriyor

TransferGo piyasada yıl boyunca süren dalgalanmalara rağmen, kendi kanalları aracılığıyla gerçekleştirilen yurt dışı transferlerin son mali yılda %117’yi aşan oranda büyüdüğünü gördü ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam ediyor. Sağlanan finansman TransferGo’nun gerçek zamanlı transferler hizmeti ve dünya üzerindeki 2,5 milyon müşterinin yurt dışına TransferGo aracılığıyla saniyeler içinde düşük maliyetle para göndermesine olanak tanıyan kendi özel “local-in, local-out” modeli için kullanılacak.

Silicon Valley Bank’in Direktörü Craig Fox şunları söyledi: “TransferGo daha fazla sayıda müşterinin, dünyanın bir yerinden başka bir yerine para gönderebilmesini sağlamayı hedefliyor. Bu nedenle, daha hızlı, daha ucuz ve daha erişilir bir çözüm sunmak için inovasyon döngüsünü genişletiyor. Bu süreçte onların büyüme hikâyesinin bir parçası haline gelmeyi sabırsızlıkla bekliyor, TransferGo ile ortaklığımızı güçlendirmekten büyük heyecan duyuyoruz.”

TransferGo’nun CEO’su ve Kurucu Ortağı Daumantas Dvilinskas ise Bugün, Silicon Valley Bank ile kurduğumuz, iki taraf için de kazançlı ve çok değerli olacak bir ilişkinin başladığı gündür. Silicon Valley Bank, start-up şirketlere destek olma ve inovasyon şirketlerine destek ve danışmanlık sağlama alanındaki mirasıyla salgın sürecinde ve yeni büyüme dönemimizde bize eşlik edecek en mükemmel ortak.” şeklinde konuştu.

TransferGo, 2,5 milyon kullanıcısı ve Haziran’da gerçekleştirdiği ek 10 milyon dolarlık yatırımıyla; küresel ayak izini büyütme ve yurt dışı ödeme platformuna yeni hizmetler ekleme konusunda kararlı adımlar atıyor. TransferGo kısa bir süre önce de VISA ile, kartlara uluslararası ödeme gerçekleştirilmesine olanak tanıyan bir iş birliğine gitmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.