Trump Almanya’ya Çok Kızacak

Almanya’nın bu yıl 229 milyar dolar tutarında ticaret fazlası elde etmesi bekleniyor. Böylece üçüncü yıl ardarda dünyanın en büyük ticaret fazlası sağlayacak olan Almanya’nın ABD Başkanı Donald Trump’tan tepki çekmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Merkezi Münih’te olan Ifo adlı ekonomik araştırma enstitüsünün raporuna göre Almanya, bu yıl sağlaması beklenen 229 milyar dolarlık ticaret fazlasıyla ihracatta en yakın rakipleri olan Japonya ve Hollanda’yı geride bırakacak.

Raporu yansıtan DW İngilizce, “Son veriler, Almanya’nın dünya ihracatındaki hakimiyetini güçlendiriyor ve başka önde gelen ülkelerden eleştirileri tetiklemesi bekleniyor. ABD özellikle ticaret fazlası nedeniyle Almanya’ya fırça atarken Başkan Donald, ülkeyi Amerika’nın 460 milyar dolarlık ticaret açığının en büyük sorumlularından biri olarak işaret etmişti” dedi.

Trump’ın aynı zamanda Almanya’nın en başlıca ihracat ürünü olan otomobil ithalatına tarife getirmekle tehdit ettiğini anımsatan DW, Almanya içinde de eleştirilerin olduğunu belirtti.

Haberde bazı kuruluşlarıın Alman federal hükümetinden mevcut cari işlemler fazlasını tüketici talebini artırmak ve yatırımları teşvik etmek için kullanmasını isterken sendikalardan ücret zammı çağrılarının yapıldığına dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.