Öne Çıkanlar pkk bugünün gündemi azerbaycan Kent diyarbakır suriye Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

Trump: Çin’in Ürettiği Koruyucu Sağlık Malzemelerinde Kalite Sorunu Yok

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, dün Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında, “Çin'in sağladığı, Covid-19 salgınıyla mücadele için kullanılacak malzemelerde kalite sorunu var mı, yok mu?” sorusuna “Herhangi bir kalite sorunu yok” yanıtını verdi. Basın toplantısında hazır bulunan bir ABD’li yetkili de Çin’den gönderilen malzemelere denetim ve kontrolünün yapıldığını doğruladı.


 
Öte yandan, ABD Federal Gıda ve İlaç İdaresi FDA, Çin yapımı KN95 maskelerinin N95 maskelerinin alternatifi olarak kullanılmasını onayladı. KN95 maskelerinin kullanımına önceden izin şartı koyulmasına rağmen FDA’in tutumunda büyük değişiklik oldu. Bir hafta önce ise KN95 maskeleri FDA’in tavsiye ettiği malzemeler listesine dahil edilmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.