Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

Trump'tan Kuzey Kore'ye Uyarı

Amerikan Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin Amerika’ya tehditlerini sürdürmesi durumunda, “Dünyanın görmediği ateş ve öfkeyle karşılık göreceğini”  söyledi.

Voice Of America’nın haberine göre, Trump, New Jersey'deki golf kulübünde katıldığı uyuşturucu bağımlılığı konulu brifingde Kuzey Kore'yi sert bir şekilde uyararak, “Dünyanın görmediği ateş ve öfkeyle karşılık görecek”  ifadelerini kullandı.Trump'ın uyarısı, Washington Post gazetesinin, Kuzey Kore’nin füzelerinin içine sığabilecek minyatür nükleer savaş başlığı ürettiğini öne sürdüğü haberinin ardından geldi. 

Washington Post’un İddiası Bağımsız Kaynaklarca Henüz Doğrulanmadı

Konuyla ilgili Washington Post’un iddiası bağımsız kaynaklarca henüz doğrulanmadı.İddiasını ABD’li istihbarat yetkililerinin gizli bir değerlendirmesine dayandıran gazete, Savunma İstihbarat Dairesi’nin geçen ay tamamladığı bir raporda Kuzey Kore’nin 60 kadar nükleer silaha sahip olduğunun tahmin edildiğini yazdı. Bağımsız uzmanlar ise bu sayının daha az olduğunu düşünüyor.

Kuzey Kore nükleer çalışmalarına yıllar önce başlasa da uzmanlar, ülkenin, kompakt bir savaş başlığı üretmesinin daha uzun zaman alacağı öngörüsünde bulunuyordu. Ancak Washington Post’un ele geçirdiği 28 Temmuz tarihli rapor, bu eşiğin aşıldığını gösteriyor. Raporda, “İstihbarat uzmanları Kuzey Kore’nin balistik füzelerce taşınabilecek nükleer silah ürettiği sonucuna vardı. Buna kıtalar arası balistik füzeler de dahil” ifadeleri yer alıyor.Savunma İstihbarat Dairesi ve Ulusal İstihbarat Başkanlığı ise konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.