Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs chp Covid19 AİLE galatasaray kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd rusya

Trump’tan 24 Nisan Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, 1915’teki Ermeni Tehcirine ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük Felaket (Meds Yeghern) sırasında acı çekenleri hatırlıyor ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Ermeni Tehciri ile yaşamını yitirenlerin anıldığı 24 Nisan dolayısıyla bir açıklama yayımladı. 1915’teki tehcirini Meds Yeghern (Büyük Felaket) şeklinde tanımlayan Trump’ın açıklaması şöyle:
“Bugün, 20. yüzyılın en korkunç kitlesel katliamlarından biri olan Büyük Felaket (Meds Yeghern) sırasında acı çekenleri hatırlıyor ve saygıyla anıyoruz. Bir buçuk milyon Ermeni, 1915’ten başlayarak Osmanlı İmparatorluğu’nun son günlerinde sınır dışı edilmiş, katledilmiş veya ölüme yürümüştür. Amerika’daki Ermeni toplumu ve dünyanın diğer yerlerinde, bu masum hayatların kaybı ve pek çok kişinin çektiği acıların yasını tutanlara katılıyorum.

“BİR DAHA MEYDANA GELMELERİNİ ÖNLEYEBİLMEK İÇİN MEZALİMLERİ HATIRLAMALIYIZ”
İnsanlık tarihinin bu karanlık sayfasını değerlendirirken, aynı zamanda Ermeni halkının zorlukları yenme gücünü de tanıyoruz. Birçoğu, ABD’de yeni hayatlar kurup, ülkemize izi asla silinmeyecek katkılarda bulunurken, atalarının antik çağların büyük medeniyetlerinden birini kurduğu tarihi toprakların anısına değer vermeyi sürdürdü. Bir daha meydana gelmelerini önleyebilmek için mezalimleri hatırlamalıyız. Daha adil ve hoşgörülü bir geleceğin temelini oluşturmada önemli bir adım olarak, Türkler ve Ermeniler’in bu acı dolu tarihi tanıma ve bu dönemle hesaplaşma çabalarını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.