Öne Çıkanlar medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları 27 Aralık 2023 Gündem Özeti 24 Aralık 2023 Gündem Özeti stajyerler Psikolog Oğuzhan Gürdoğan 1 Aralıkta Vizyonda Yer Alacak Yeni Filmler ÇATES İçin Talep Toplama Tarihleri

Türk Akımı’nı Döşeyen Gemi İstanbul Boğazı’ndan Geçiyor

Rusya'dan Türkiye'ye doğrudan doğalgaz akışını sağlayacak “Türk Akımı” boru hattı inşaatında çalışan boru döşeme gemisi Pioneering Spirit’in İstanbul Boğazı'ndan geçmekte olduğu, Boğaz’ın da, transit geçişlere kapatıldığı bildiriliyor. 

Sputnik’e göre, 477 metre boyunda ve 124 metre genişliğindeki Pioneering Spirit, saat 05.30 sıralarında Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na girdi. Dev geminin geçişine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait kurtarma gemileri eşlik ediyor.

GÜNDE ORTALAMA 4-5 KİLOMETRE BORU HATTI İNŞA EDEBİLİYOR

Haberde, “dünyanın en büyük inşaat gemisi” olarak nitelenen  Pioneering Spirit’e ilişkin de bilgi veriliyor. Geniş petrol ve doğalgaz platformlarının tek hamlede kaldırma yöntemiyle monte ve demonte edilmesi ve çok yüksek ağırlıktaki boru hatlarının döşenmesi için özel olarak tasarlandığı belirtilen gemi için şöyle deniliyor:

“Aynı zamanda farklı derinliklerde daha önce görülmemiş ağırlıklardaki boru hatlarının döşenmesine imkan tanıyan Pioonering Spirit, sahip olduğu 2 bin ton S-boru döşeme kapasitesiyle yine Allseas'e ait olan dünyanın en geniş boru döşeme gemisi 'Solitaire'in de önüne geçiyor. Türk Akımı, Pioneering Spirit'in görev aldığı ilk boru döşeme projesi. Derin sulardaki boru döşeme çalışmalarına 2017 yılı Haziran ayının sonunda başlayan gemi, o tarihten bu yana proje kapsamındaki operasyonuna kesintisiz devam ediyor.

Pioneering Spirit, Karadeniz'de Rusya'dan Türkiye'ye doğru, derinliğin 2 bin 200 metrelere ulaştığı deniz tabanından ilerlerken, günde ortalama 4-5 kilometre boru hattı inşa edebiliyor.”(

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.