Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Türk Konseyi Zirvesi Kazakistan'da yapılacak

ANKARA(ANKA) – Dışişleri Bakanlığı, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (Türk Konseyi) 5. Zirvesinin Kazakistan’ın evsahipliğinde, 10-11 Eylül 2015 tarihlerinde Astana’da düzenleneceğini Türkiye’yi TBMM Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığındaki bir heyetin temsil edeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (Türk Konseyi) 5. Zirvesi, Kazakistan’ın evsahipliğinde, 10-11 Eylül 2015 tarihlerinde Astana’da düzenlenecek.

Zirveye, Türk Konseyi üyeleri Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan katılacak, zirve çerçevesinde, Devlet Başkanları Konseyi ve Dışişleri Bakanları Konseyi toplanacak. Bu yılki zirve, medya ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişimin uluslararası ilişkilere etkisine ve ortak tarihi ve kültürel değerlere sahip üye ülkeler arasında bilgi paylaşımının arttırılmasının önemine vurgu yapan “Enformasyon ve Medya Alanında İşbirliği” temasıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın başkanlığında bir heyetle temsil edileceği belirtilen açıklamada, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu’nun 10 Eylül’de düzenlenecek Dışişleri Bakanları Konseyine katılacağı belirtti.

Açıklamada, “Gerek Zirve toplantısında, gerek Zirve marjında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türk Cumhuriyetleriyle stratejik ortaklık düzeyine ulaşmış ilişkilerimizin ve işbirliğimizin derinleştirilmesi imkanlarının ele alınması, Avrasya bölgesini yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir” denildi. (ANKA)

(HM/OLÇ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.