Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Türk-Rus Dostluk Konseri

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Türk-Rus dostluk konseri" düzenlendi.

Moskova'daki Türk Öğrenciler Birliği tarafından bir konser salonunda düzenlenen gecede, Türk, Rus ve Kafkas halk dansları gösterisi sunuldu. Türkiye ve Rusya milli marşlarının okunmasının ardından başlayan konserde Türk ve Rus ses sanatçıları sahne aldı.

Konsere çok sayıda davetli katıldı.

Konserin seyircileri arasında yer alan Bağımsız Devletler Topluluğu Enstitüsü Avrasya Entegrasyonu Bölüm Başkanı Dr. Vladimir Yevseyev, Türkiye-Rusya ilişkilerinin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "İlişkilerin yeniden başlaması için bazı adımlar atılmalı. Bu tür kültürel faaliyetler iki ülke halkları arasındaki ilişkileri korumak ve gerginliği azaltmak açısından oldukça önemli" dedi.

Olga Drobışeva isimli seyirci ise "Türk ve Rus halkları arasındaki dostluk devam edecektir. Ancak mevcut krizden nasıl çıkılacağını iki ülke liderlerine sormak lazım" görüşünü paylaştı.

Burak Can Polat da, "Biz Rusya'da yaşayan Türkler olarak bu tür kültürel faaliyetlerin iki ülke arasındaki dostluğun gelişmesine yardımcı olacağına inanıyoruz. En yakın zamanda ilişkilerdeki sorunların aşılmasını umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.