Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

“Türkiye Terörle Mücadele Alanında Aldığı Önlemlerle Tüm Dünyanın Güvenliğini Sağlıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye aynı anda çok sayıda terör örgütüne karşı son derece etkili bir mücadele yürütüyor. Biz terörle mücadele alanında aldığımız önlemlerle kendi halkımız yanında Avrupa’nın ve tüm dünyanın güvenliğini de sağlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra’da Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye’nin yanı başında tüm dünyayı etkileyen çok ciddi sınamaların yaşandığını dile getirerek, “Türkiye ve Birleşik Krallık, uluslararası toplumun iki sorumlu üyesi ve iki müttefik olarak bu sınamalarda omuz omuza mücadele ediyor” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE AYNI ANDA ÇOK SAYIDA TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI SON DERECE ETKİLİ BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYOR”

Dünyada en fazla yardıma eli açık üç ülkenin ABD, Türkiye ve İngiltere olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu dayanışmamız artarak devam etmeli. Türkiye aynı anda çok sayıda terör örgütüne karşı son derece etkili bir mücadele yürütüyor. Biz terörle mücadele alanında aldığımız önlemlerle kendi halkımız yanında Avrupa’nın ve tüm dünyanın güvenliğini de sağlıyoruz” diye konuştu.

“BİRLEŞİK KRALLIK İLE TERÖRİZMLE MÜCADELE ALANINDA KURULAN MEKANİZMALAR DİĞER ORTAKLARA GÖRE ÇOK İLERİDİR”

DEAŞ’ın İslam devleti olarak adlandırılmasını son derece yanlış olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü DEAŞ, en büyük zararı masumlara veren masum Müslümanları katleden eli kanlı bir çetedir, terör örgütüdür” dedi. İslam lafzının kökünde barış olduğunun altını çizen Erdoğan, “Bizim dinimiz barış dinidir, kardeşlik dinidir. Birleşik Krallık’ın çok kültürlü çoğulcu yapısı ile diğer müttefik ve dostlarımıza kıyasla bu konuda bizi daha iyi anlayabileceğini düşünüyorum. Şunu samimiyetle söyleyebilirim ki Birleşik Krallık ile terörizmle mücadele alanında yürüttüğümüz işbirliği, diğer ortaklarımızla kurduğumuz mekanizmaların çok ilerisindedir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.