Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Türkiye YPG'mi saldırıyor?

WASHINGTON (ANKA) - Geçen ay IŞİD ve PKK hedeflerine hava saldırıları başlatan Türkiye’nin bu operasyonlarını daha çok Kürtler’e ait hedeflere yoğunlaştırdığı, bu durumun da kaygı yarattığı belirtiliyor. IŞİD’le mücadele eden YPG güçleri Türkiye’nin saldırılarına hedef olduklarını iddia etti.

Amerika’nın Sesi’nin “YPG: Türkiye Bize Saldırıyor” başlıklı haberine göre, "Suriye’deki YPG güçlerinin Türkiye sınırında saldırıya uğramasının ardından bölgede gerginlik tırmanıyor. Amerika’nın Sesi’nin ulaştığı Zor Muğar köyünde bulunan YPG güçleri, sınır ötesinden Türk tanklarının ateşine maruz kaldıklarını" söylüyor:

Açıklama bekleyen YPG durumu uluslararası koalisyon güçlerine bildirdi.

YPG sözcüsü Redur Halil, “Türkiye’nin yaptığı YPG’ye karşı açık bir saldırı. Bu durumu koalisyondaki ortaklarımıza bildirdik. Koalisyon durumun farkında. Ayrıca YPG de bu olayla ilgili resmi bildiri yayınladı ve Türkiye’den bir açıklama istedi” diye konuşuyor.

Amerika’nın Sesi’nin Türk askeri kaynaklara ulaşmaya çalıştığı, ancak yanıt alamadığı da haberde belirtiliyor.

Haberden:

“Amerika, Türkiye’nin PKK operasyonlarına destek veriyor, ancak bu operasyonların YPG’yi hedef almasını istemiyor. PYD’ye bağlı YPG güçleri PKK’yla bağlantılı olsa da sahada IŞİD’e karşı savaşan etkili bir askeri güç.

YPG ayrı bir olayda IŞİD militanlarının Sirrin kasabasına saldırırken, Türk jetlerinin de tepelerinden uçtuğunu bildirdi.

YPG sözcüsü Halil, ‘Türk jetleri Sirrin ve Kobani üzerinden uçarken, IŞİD teröristleri de Sirrin’e saldırdı. Bunun sonucunda YPG savaşçıları öldü. Türkiye bunlara bir açıklama getirmeli. Neden Türkiye IŞİD’le savaşması gerekirken bunları yapıyor?’ diyor.

YPG, Ankara’nın Türkiye’de tedavi gören altı yaralı YPG savaşçısını el Kaide bağlantılı El Nusra militanlarına teslim ettiğini iddia ediyor. Türk askeri kaynaklarıysa YPG’nin bu iddialarını soran Amerika’nın Sesi’ne açıklama yapmadı.” (ANKA)

(HM/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.