Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Türkiye’de Bir Alman Vatandaşı Daha Serbest Bırakıldı

Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in ardından Türkiye’de tutuklu diğer bir Alman vatandaşının daha serbest bırakıldığı açıklandı.

Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın bir sözcüsü bir Alman vatandaşının tahliye edildiğini duyurdu. DW Türçe de “Böylece Türkiye'de siyasi nedenlerle tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının sayısı dörde düşmüş oldu” ifadelerini kullandı. 

Sözcü, bırakılan kişinin kimliğine ilişkin ayrıntı vermedi. Sözcünün verdiği bilgilere göre, yurt dışına çıkış yasağı konulan Alman vatandaşı Türkiye'yi terk edemiyor.

DW Türkiye “Alman hükümeti Türkiye'de siyasi gerekçelerle tutuklu bulunan tüm Alman vatandaşlarını serbest bırakılmasını talep ediyor” dedikten sonra şöyle devam etti:

“Türkiye'de bir yılı aşkın süre tutuklu bulunan Türk-Alman gazeteci Deniz Yücel de 16 Şubat'ta tahliye edilmiş ve aynı gün Türkiye'den ayrılmıştı. Yücel'in serbest bırakılmasından sonra açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, gazetecinin serbest kalmasını sevinçle karşıladığını söylemiş ve federal hükümetin ‘Deniz Yücel kadar tanınmış olmayan’ diğer tutukluluların da serbest bırakılması için çabalarını sürdüreceğini açıklamıştı.”

Anahtar Kelimeler:
TahliyeDeniz Yücel
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.