Öne Çıkanlar Arap Çin Büyükelçiliği Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Çin Eximbanktan 300 Milyon Dolar Kredi Sağladı Çin Devlet Konseyi Gümrük Tarifesi Komisyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz

"Türkiye’nin Israrlı Çağrılarına Rağmen ABD YPG İle İşbirliği Yapıyor"

Rakka operasyonunu yakından izleyen ABD medyasında “Türkiye’nin ısrarlı çağrısına rağmen ABD’nin, Rakka Operasyonu’nda PYD-YPG ile işbirliği yaparak IŞİD ile mücadele etmesi sıkıntı yaratıyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

Amerika’nın Sesi (VOA), Fırat Kalkanı Operasyonu’nun başladığı günden itibaren Suriye’nin kuzeyinde TSK varlığı bulunduğunu anımsatarak, PYD-YPG’nin saldırılarına karşı da güvenlik önlemleri alındığı dile getirdiklerini belirtti. 

“Türkiye’nin ısrarlı çağrısına rağmen ABD’nin, Rakka Operasyonu’nda PYD-YPG ile işbirliği yaparak IŞİD ile mücadele etmesi sıkıntı yarattı” sözlerini de kullanıldığı haberde “Türkiye, ABD’ye yönelik sitemkar açıklamalarda bulunsa da askeri hamleler yapmaktan kaçınır durumda görünüyor” savlarına yer verildi. Haberde şöyle denildi:

“Türk askeri kaynakları, Suriye’de PKK’yla bağlantılı olmakla suçladığı PYD-YPG unsurlarınca uluslararası kamuoyuna dezenformasyon yapıldığı görüşünde. ‘TSK’nın saldırı düzenleyeceği gibi iddialarla PYD’nin bölgede sivilleri katlettiği gerçeğini gölgelemek istediğini’ aktaran kaynaklar, PYD-YPG’nın Suriye’de etkinliğini artırmak amacıyla IŞİD ile mücadeleyi bahane etmeye devam ettiği görüşünü dile getirdi. Kaynaklar, TSK unsurlarınca bölgedeki sivil haklı korumaya dönük olarak önlemler alındığını ve söz konusu noktalarda Türk askeri varlığı bulunduğunu ifade etti.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.