Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN çin

"Türkiye’yi Eleştireceğiz Ama Özenli Davranacağız"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’deki gelişmelere ilişkin olarak "Eleştirilerimizi açıkça dile getireceğimizden şüphe duyulmamalı. Ama aynı zamanda da özenli davranmalıyız, çünkü Türkiye ile iyi ilişki içinde olmak bizim de menfaatimizedir” dedi.  Merkel, Türkiye’de idam cezasının geri getirilmesi olasılığı konusunda da uyardı.

Türkiye'deki gelişmeleri ve iki ülke ilişkilerini Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine değerlendiren Angela Merkel,  Türkiye ile AB arasındaki  mülteci anlaşmasıyla şantaja açık duruma gelindiği yönündeki eleştirileri reddetti.
Angela Merkel, “Başbakan olarak Türkiye'de gözlemledikleri endişe verici gelişmeleri açıkça dile getirmede tamamen özgür olduğunu ve bunun sadece kamuoyu önünde değil, doğrudan Türk hükümetiyle yaptıkları görüşmeler için de geçerli bulunduğunu” söyledi.
Türkiye kıyılarındaki insan kaçakçılığıyla mücadeleye de katkıda bulunduğu için Avrupa Birliği ile Türkiye arasında varılan anlaşmanın Türkiye'nin de çıkarına olduğunu belirten Angela Merkel, "3 milyon Suriyeli mülteciyi kabul eden Türkiye'ye anlaşmada öngörüldüğü gibi mali yardım yapılmasını doğru bulduğunu” da belirtti.

Merkel, Türkiye'de anayasa değişikliği referandumuna yönelik de Türkiye karşısındaki tutumun ölçüp biçilerek belirlenmesi gerektiğini ifade ederken de "Eleştirilerimizi açıkça dile getireceğimizden şüphe duyulmamalı. Ama aynı zamanda da özenli davranmalıyız, çünkü Türkiye ile iyi ilişki içinde olmak bizim de menfaatimizedir” dedi.
Almanya Başbakanı, Türkiye’de idam cezasının yeniden yürürlüğe girmesinin ise Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili müzakereleri temelsiz bırakacağını söyledi.

ÇİFTE VATANDAŞLIK
Genel seçim kampanyasında partisinin çifte vatandaşlık aleyhinde kampanya yapmasının söz konusu olamayacağını ifade eden Angela Merkel 16 Nisan referandumunda Almanya'da yaşayan Türklerin büyük bir bölümünün “otoriter başkanlık sistemine geçilmesi” lehinde oy kullanmasının çifte vatandaşlıkla ilgili görüşünü etkilemediğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.