Öne Çıkanlar galataport uyuşturucu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çalışanların birikim endişesi çalışma bakanlığı mercedes benz Gıda ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı çalışma bakanı

UMED'den Le Monde'ye Tepki

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Başkanı Aslan Değirmenci Le Monde gazetesinin “kısmen kanlı bir darbe" sözleriyle Türkiye'deki darbe girişimini tanımlamasına tepki gösterdi.

Değirmenci yaptığı yazılı açıklamasında, "Türkiye, medyası, milleti, siyaseti, sivil toplum örgütü ve devletiyle Fransa’da meydana gelen alçak terör saldırıları karşısında tek yürek olup, Fransız halkının acısını paylaşırken, Le Monde, yaptığı haberlerle terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkân ve kabiliyetlerini kullanarak, haince katlettiği vatandaşlarımıza büyük saygısızlık yapmıştır. Fransız Le Monde gazetesi hain darbe girişimi haberinde 'kısmen kanlı bir darbe' başlığı kullanarak, sancağı en önde sadece eliyle değil yüreğiyle taşırken şehit düşen kardeşlerimize büyük saygısızlık yapmıştır" ifadelerini kullandı.
 
Değirmenci, Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak bu saygısızlığı şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Le Monde gazetesini yaptığı alçaklıktan dolayı Türkiye’den özür dilemeye davet ediyoruz. Le Monde özür dilemediği takdirde, ülkemiz adına her türlü hukuki mücadeleyi vereceğimizi ve söz konusu gazeteyi dünya kamuoyunda küresel terör şebekesi FETÖ’nün sözcüsü ve destekçisi ilan edeceğimizi deklare ediyoruz. Teröre yardım ve yataklık anlamına gelen bu haberi bir kez daha lanetliyor, Büyük Türkiye yolculuğunu durdurmaya çalışan teröristlere diz çöktüren Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz"
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.