Öne Çıkanlar bugünün gündemi gündem özeti gündem başlıkları İsrail Afrin Muhbir Hakkari bugünün gündem özeti ysk çin pkk turizm

Washıngton Post: ABD'nin Gülen Konusunda Ne Yapacağı Belli Değil

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Türkiye ziyaretini okuyucularına geniş haberle duyuran ABD’li gazetelerinden Washington Post, ziyaretin “jeopolitik” önemine  vurgu yaptı ve Trump Yönetiminin “İslam Devleti ile mücadelesinde Türkiye’ye olan ihtiyacına” dikkat çekti.  Gazete, ABD’nin Fethullah Gülen’in iadesi konusunda ne yapacağının ise belli olmadığını yazdı.

Rex Tillerson’un Türkiye ziyaretinin “jeopolik anlamına" vurgu yapan Washington Post, “İki ülke arasında önemli, uzun süreli bir ittifak var. Türkiye, ABD’den sonra NATO’nun ikinci büyük ordusu ile övünüyor ve Trump Yönetimi’nin İslam Devleti’ni yenilgiye uğratma arayışı için Türkiye’nin yanında olmasına ihtiyacı var” diye yazdı.

 “Ancak iki ülke arasındaki ilişkinin son yıllarda sarsıldığını” da belirten gazete, Fethullah Gülen’in iadesi konusunda yaşanan sıkıntılara değindi. Ankara’dan yapılan açıklamalarda Tillerson ile görüşmelerinde Gülen meselesinin gündeme getirileceğinin belirtildiğini anlatan gazete “Beyaz Saray'ın, Gülen’in ABD’deki varlığı konusunda ne yapmaya niyetllendiği belli değil, eğer bir şey yapacaksa” ifadelerini kullandı.

WPost, haberinde ABD Başkanı Donald Trump’un ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı olan ancak bu görevden ayrılmak zorunda kalan Michael Flynn’in geçen yıl “Gülen konusunda Türk yetkilileriyle yaptığı görüşmeler” ile “güçlü Trump destekçileri” olarak nitelediği New York eski Belediye Başkan Rudy Giuliani ve eski Adalet Bakanı Michael Mukasey’in ABD’de yargılanan İranlı kökenli Türk işadamı Rıza Sarraf’ı savunan hukukçular ekibine katılmaları gibi gelişmelere dikkat çekti. 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.