Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk adana Pandemi yunanistan esnaf Akşener

WSJ: ‘SERT’ GÜVENLİK YASASI GEÇTİ

NEW YORK(ANKA) -Wall Street Journal,  “Çok sert niteliği nedeniyle ağır eleştirildiğini” vurguladığı  “iç güvenlik paketi”nin TBMM’den geçtiğini duyururken, yasal düzenlemenin tüm muhalefet partilerinden “güçlü bir tepki” gördüğüne de dikkat çekiyor.

ABD’nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, “iç güvenlik yasası”nın bir ayı aşkın bir süre yapılan görüşmelerin ardından geçtiğini, 132 maddelerin yarısına yakın bir bölümü çıkarılsa da “kilit önlemlerin” yasalaştığını anlatıyor.

CHP’nin yasayı Anayasa Mahkemesine götürme sözünü verdiğini belirten WSJ, paketin en çok tartışılan maddelerine ilişkin bilgi verdikten sonra “Çok sert niteliği nedeniyle ağır eleştirilen” yasanın TBMM’de tüm muhalefet partilerinden “güçlü bir tepki” gördüğüne de dikkat çekiyor.

WSJ, iktidar milletvekillerinin ise adımların, Ekim ayında Güneydoğu’nda meydana gelen şiddetli gösterilerin ardından Türkiye’nin “siyasi ve ekonomik istikrarını korumak için gerekli olduğunu” savunduklarını da anlatıyor. (ANKA)

(CN/ÖZK) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.