Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

WSJ: Türkiye'de kamuoyunun öfkesi büyüyor

NEW YORK(ANKA) – Türkiye’de tırmanan kanlı terör eylemlerini kınamak amacıyla çeşitli kentlerde düzenlenen gösteriler ve yaşanan şiddet olayları, yabancı medyada haber ve yorumlarda konu oluyor. Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’de "kamuoyunun öfkesi büyüyor" derken, "Peşpeşe şiddet olayları, Türkiye’yi, Kürt isyanının en vahşi yıllarını anımsatan yeni bir kan akıtma dönemine sürüklemesi riski var” diye yazıyor.

ABD’nin çok satan gazetesi, Türkiye ile “Kürt isyancıları” arasında ihtilaf tırmanırken Salı günü çok sayıda polis öldürüldüğüne dikkat çekerek girdiği geniş haberinde “PKK tarafından gerçekleştirilen son şiddet eylemleri nedeniyle kamuoyunun öfkesi büyürken” Türk ordusunun Türkiye ve Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlara dikkat çekiyor.

“HDP isyancıların saldırılarına ilişkin kamuoyunun öfkesinin hedefi haline geldi” diyen gazete, Salı akşamı HDP Genel Merkezi’ne yapılan saldırıyı anlattıktan sonda yaşanan şiddet olaylarının Türkiye’yi, “Kürt isyanyınrın en  vahşi yıllarını anımsatan yeni bir kan akıtma dönemine sürüklemesi riski var” uyarısını yapıyor.

WSJ, hükümet ile PKK arasındaki çatışmalardaki tırmanışın, Ankara’nın IŞİD karşıtı askeri operasyona katılımına rastlandığına işaret ettiği haberinde Türkiye’deki çatışmaların aynı zamanda 1 Kasım için planlanan erken seçim öncesi meydana geldiğinin altını çiziyor. (ANKA)

(CN/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.