Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki

Xi, İtalya Başbakanı Conte'yle Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na (BRF) katılmak için Beijing'de bulunan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'yle bir araya geldi. Xi, İtalya'nın Çin'le Kuşak ve Yol işbirliği anlaşması imzalayan ilk batılı ülke olmasını takdirle değerlendirdiklerini söyledi.

Mart ayında İtalya'ya yaptığı ziyareti hatırlatan Xi Jinping, ikili ilişkilerde daha fazla kazanım elde edilmesi ve iki halka yarar getirilmesi arzusunu dile getirdi.

Xi, iki ülkenin ticaret hacmini ve karşılıklı yatırımı artırması, ayrıca teknolojik ve kültürel temasın pekiştirilmesi önerisinde bulundu.

Xi, küresel yönetişim sisteminin iyileştirilmesi, serbest ticaret ve çok taraflılığın korunması konularında eşgüdümü artırmalarının önemine değindi.

BRF etkinliğinin başarıyla düzenlenmesinden dolayı tebriklerini ileten İtalya Başbakanı Conte, Cumhurbaşkanı Xi'nin forumun açılış töreninde ve yuvarlak masa zirvesinde yaptığı konuşmaların stratejik önem taşıdığını ve bu sayede uluslararası toplumun Kuşak ve Yol'un dünya için önemini kavradığını dile getirdi.

Conte, Kuşak ve Yol inşasına katılmakta kararlı olduklarını, daha fazla ülkenin bu sürece katılacağına inandıklarını ifade etti.

Conte, ülkesinin kapsamlı stratejik ortağı olan Çin'in işletmelerinden yatırım beklediklerini ve Çin'le medeniyet diyalogu yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Xi Jinping ayrıca, Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman ve bazı diğer yabancı liderlerle görüştü.

Xi Jinping ve Çekya Cumhurbaşkanı Zeman'la görüşmesinde, ikili ilişkilerin ilerletilmesi, Kuşak ve Yol inşasında işbirliğinin geliştirilmesi gibi konuları ele aldı, liderler ayrıca, ikili işbirliği anlaşmalarının imzalanmasına tanıklık etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.