Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin gündem özeti

Xi Jinping: Dış Güçlerin Hong Kong Ve Makao’ya Müdahalesine İzin Vermeyeceğiz

Makao’nun Çin’e tekrar bağlanmasının 20’nci yılı kutlamalarında bir konuşma yapan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, ‘tek ülke iki sistem’ uygulamasının Hong Kong ve Makao’nun ekonomik ve toplumsal refahını artırdığını söyledi. Xinping, Çin’in dış güçlerin Hong Kong ve Makao’ya müdahale etmesine kesinlikle izin vermeyeceğini vurguladı.


 
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Makao’nun Çin’e dönüşünün 20. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama toplantısına ve Makao Özel İdari Bölgesi’nin 5. dönem yönetiminin yemin törenine katıldı. Xi, Makao’da bir ülke iki sistem ilkesinin uygulanmasıyla elde edilen başarıları takdirle değerlendirerek, Makao’nun gelecekteki gelişmesi için beklentilerini dile getirdi. Xi ayrıca, Makao ve Hong Kong özel idari bölgelerinin işlerine yabancı güçlerin karışmasına Çin’in kararlılıkla karşı çıktığını ve bir ülke iki sistem ilkesini daha iyi şekilde uygulama kabiliyetine sahip olduklarını belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Makao’nun geleceği için 4 maddelik beklentisini dile getirdi. Xi, Makao’da idari yönetim seviyesinin daha da yükseltilmesi, bölge ekonomisinin sağlıklı gelişmesinin sağlanması, halkın yaşam koşullarının güvence altına alınması ve iyileştirilmesi, sosyal uygum ve istikrarın ilerletilmesi önerisinde bulundu. 

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping kutlamada yaptığı konuşmada, Çin’in dış güçlerin Hong Kong ve Makao’ya müdahale etmesine kesinlikle izin vermeyeceğini söyledi. 
 
Gelişmeyi “Bir ülke iki sistem” ilkesi getirdi
 
“Bir ülke iki sistem” ilkesinin Hong Kong ve Makao’nun tarihten gelen sorunlarını çözmenin yanı sıra iki bölgenin kalkınmasına da büyük katkı sağladı. Yüzölçümü küçük, endüstri kaynakları sınırlı ancak nüfus yoğunluğu yüksek bir bölge olmasına karşın Makao geçen 20 yıl içinde hızlı gelişme kaydetti. Bunu destekleyen kritik unsur ise Makao’da bir ülke iki sistem ilkesinin kapsamlı ve doğru şekilde algılanıp hayata geçirilmesidir. 
 
Merkezi hükümetin özel idari bölge üzerindeki genel yönetim yetkisi ve özel idari bölge yönetiminin yüksek dereceli özerklik hakkının entegre edilerek bir ülke iki sistem ilkesi doğru şekilde hayata geçirildi. Bu başarının ardından bazı dış güçler, Hong Kong’daki muhalif güçleri destekleyerek Hong Kong’un yönetim hakkını devralmaya, bir ülke iki sistem politikasını baltalamaya ve Çin’in gelişimini engellemeye çalışıyorlar. Son 30 yıldır harcadığı çabayla Çin bir ülke iki sistem politikasını daha iyi uygulama ve iyileştirme yeteneklerine sahip.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.