Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Akşener milli savunma bakanlığı yunanistan DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan

Xi, Yoksul Ülkelerin Borç Ödemelerinin Askıya Alınması Çağrısı Yaptı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping dün Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa’yla telefon görüşmesi yaptı. Xi görüşmede, Çin’in Covid-19 salgınıyla mücadele eden Güney Afrika Cumhuriyeti’ne elinden gelen yardımı sağlamaya devam edeceğini ve tıp ve sağlık alanındaki ikili işbirliğini güçlendirmeye hazır olduğunu belirtti.

 
 
Şu anda Afrika ülkelerinin karşı karşıya bulunduğu Covid-19 salgını ve ekonomik resesyon baskısını çok iyi anladığını kaydeden Xi, Çin’in birkaç ay önce salgınla mücadelenin en zorlu aşamasındayken de Afrika Birliği ve Afrika ülkelerine pek çok kez tıbbi malzeme yardımı sağlayıp sağlık ekipleri gönderdiğini hatırlattı. 
 
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Güney Afrika mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde, uluslararası toplumu Afrika’nın Covid-19 ile mücadelesine destek vermeye ve en yoksul ülkeler için borç servisi ödemelerini askıya almak için G-20 tarafından onaylanan girişime katılmaya çağırdı.
 
“Afrika, BM ve DSÖ’nün çalışmalarına destek veriyor”
 
İki ülkenin BM ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) küresel salgınla mücadelede oynadığı koordinatör rolüne destek vermesi gerektiğini vurgulayan Xi, Çin ve Afrika ülkelerinin kader ortaklığını oluşturmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi. 
 
Birçok konuda hemfikir olan iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunun altını çizen Güney Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramaphosa, Taiwan gibi Çin’in çekirdek çıkarlarını ilgilendiren konularda Çin’i desteklediklerini söyledi. Covid-19 salgınıyla mücadelesinde Güney Afrika’ya sağladığı destek nedeniyle Çin’e müteşekkir olduklarını dile getiren Ramaphosa, Afrika Birliği ve Afrika ülkelerinin BM ve DSÖ’nün salgınla mücadele çalışmalarına kesin destek verdiklerini ve küresel salgınla mücadelede aktif rol oynamaya hazır olduklarını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.