Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI kızılay operasyon başbakan binali yıldırım ekonomi haberleri

Yabancı Medya Gaziantep'deki Patlamayı

Uluslararaıs medya Gaziantep'deki patlamayı hemen duyurdu. Türkiye'yi sarsan "ölümcül patlamara" vurgu yaptı. 

Gaziantep’te gerçekleştirilen bombalı saldırı, uluslararası medyada hemen yankılandı. Eylemi “son dakika haberi” olarak duyuran İngiliz yayın kuruluşu BBC, son bir yılda Türkiye’yi sarsan “ölümcül patlamalara” vurgu yaptı.

BBC, “Türkiye’de patlama: Gaziantep’te polis karakolu vuruldu” başlığı ile verdiği haberde yetkililere aften, “Türkiye’nin Gaziantep kentindeki başlıca polis karakoluna yakınlarda meydana gelen bir patlama sonucunda en az bir kişi öldü ve 14 kişi yararlandı” dedi. Gaziantep’in Suriye’nin sınırına 10 kilometre uzaklığında bulunduğuna işaret eden BBC, Türkiye’nin “son bir yılda Kürt militanlarına veya sözde İslam Devletine bağlanan bir dizi ölümcül patlamalara” hedef olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.