Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Koca Dünya bugünün gündemi HAVA HAREKATI türk silahlı kuvvetleri gündem özeti süt

Yabancı Medya Türkiye-ABD Krizini Konuşuyor

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde sıkıntılar büyürken Ankara’dan son günlerde Washington’a yapılan sert uyarılar dünya medyasının dikkatini çekti.

VOA: TÜRKİYE SOMUT ADIMLAR TALEP EDERKER WASHİNGTON BOCALIYOR

Washington merkezli VOA İngilizce, gittikçe daha da gerginleşen Türkiye-ABD ilişkilerini, “Kırılma noktası mı? Türkiye ‘somut adımlar’ talep ederken Washington bocalıyor” başlıklı bir haberde değerlendiriyor. VOA'a göre, Türkiye ile ABD arasındaki gergin ilişkiler, kritik bir noktaya ulaştığı gibi Ankara ABD’den net açıklamalar talep ederken bağları ‘kesmekle’ tehdit ediyor. Washington ise “muğlak açıklamaların arkasında saklanmaya devam ediyor”.

EXPRESS: TÜRKİYE ABD’Yİ HİÇE SAYARAK ESAD İLE EL ELE VEREBİLİR

İngiliz Express gazetesi ise, “Türkiye, ABD’yi hiçe sayarak Esad rejimi ile el ele verebilir” argümanını savunuyor. Washington’un “gittikçe Türkiye konusunda daha büyük bir hayal kırıklığına uğradığı” iddiasına yer verilen haberde, daha önce Türkiye ve ABD’nin Esad rejimini yenmek için işbirliğini yapma sözü verdiği anımsatılarak, “Ancak son dönemde Washington ve Ankara arasındaki diplomatik ilişkiler bozuldu” yorumu yapılıyor.

ARAB NEWS: KAVGA ONARILMAZ DURUMA GELMEDEN DİPLOMATİK ÇÖZÜM BULUNMALI

ABD ve Türkiye’nin üst düzey yetkilerinin acil görüşmeler yaptığına dikkat çeken Cidde merkezli Arab News gazetesi de, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Ankara ziyareti öncesi ikilii ilişkilerin Suriye’deki savaşı nedeniyle “kırılma noktasına geldiğini” düşünüyor. Gazete analistlere atfen, “İki taraf geri adım atmayı reddederken ABD ve Türk yetkilileri, kavga onarılamaz duruma gelmeden diplomatik bir çözüm bulunması gereğinin tamamen farkında” sözlerini kullanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.