Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

Yabancılar Hangi Ülkede Daha İyi Yaşıyor

Başta iş ve eş durumu gibi nedenlerden dolayı vatandaşı olduğu ülkeden başka bir ülkede ikamet eden insanlar için "en iyi destinasyonlar"ın Bahreyn, Kosta Rika ve Meksika’nın olduğu belirlenirken Türkiye 56. sırada yer aldı. Portekiz’in 1. olduğu “Yaşam Kalitesi” endeksinde ise Türkiye 39. oldu.

İngilizce “expat” olarak tanınan insanlara odaklanan "Internations" örgütünce gerçekleştirilen ve 12 bin 500’den fazla kişinin katıldığı 2017 araştırmasının sonucunda oluşturulan “2017 Başlıca Destinasyonları” isimli genel endeksi, yaşamak için en iyi beş yerin, Bahreyn, Kosta Rika, Meksika, Tayvan ve Portekiz olduğunu ortaya koydu.
40’dan fazla kriterin dikkate alındığı 2017 araştırmasına göre, Türkiye’nin 56. sırada yer aldığı genel endekste “en kötü destinasyonlar” olarak Yunanistan (65.) Kuveyt (64.) ve Nijer’i (63.) yer aldı.
Endekste Almanya 23., Fransa 38., Japonya 40., ABD 43., Rusya 50., Birleşik Kraliyet 54. ve Çin 55. sırada bulunuyor.
  
“EN KALİTELİ YAŞAM”
Bu arada, Portekiz, Tayvan ve İspanya’nın başı çektiği “Yaşam Kalitesi” endeksinde ise Türkiye 39. oldu. İspanya’nın birinci olduğu “Eğlence Seçenekleri” endeksinde 34. olan Türkiye, Tayvan’ın önde gittiği “Sağlık” endeksinde de 34. geldi.
Bu arada, Türkiye’nin “Seyahat ve Ulaşım” endeksinde 21. sırada yer alması dikkat çekti. Bu indekste en iyi performans gösteren ülke ise Singapur oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.