Yaşasın İşçilerin Uluslararası Dayanışması

Ekvador’da Rafael Correa Hükümeti, ülkenin en büyük ve köklü sendikası olan Ulusal Eğitimciler Birliği’ni (UNE) feshetme kararı aldı. Polis, sendikanın başkent Quito’daki genel merkezini ve Guayaquil kentindeki şubesini bastı. Binalardaki bilgisayarlara el konulurken, eşyalar da dağıtıldı. 1944 yılında kurulan UNE’nin 100 bin üyesi bulunmaktadır.
 
Kapitalist ülkelerde hükümetler, sendikalar üzerinde çok çeşitli baskılar uygulamaktadır. Uluslararası sermayenin çıkarları doğrultusunda emeğin daha da ucuzlatılması ve çalışma hayatının kuralsızlaştırılması için siyasi hükümetler, işçilerin sendikal hak ve özgürlüklerini kısıtlamakta hatta Ekvador’da olduğu gibi daha da ileri gidilerek sendikalar kapatılmaktadır. Ülkemizde de örgütlenmenin önünde sendikal barajlardan, grev yasaklarına kadar ciddi engeller bulunmaktadır. İşçi sınıfının ve emekçilerin hak arama örgütleri olan sendikalar baskı altına alınmaktadır.
 
Ekvador’da UNE sendikasına karşı bu anti-demokratik tutum kabul edilemez, uluslararası platformda ve sendikal harekette dayanışmayı büyütmeliyiz. Sendikamız, işçi hareketinin vazgeçilmez bir pratiği olan enternasyonal dayanışmanın gereği UNE’nin yanındadır. Yaşasın İşçilerin Uluslararası Dayanışması!
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.