Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan

Yermuk'ta DAEŞ ile muhalifler arasında çatışmalar sürüyor

Suriye'de rejim güçlerinin ablukası altındaki Filistin mülteci kampı Yermuk'ta terör örgütü DAEŞ ile muhalif Eknaf Beyt el-Makdis güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

ŞAM

Bölgedeki aktivistlerden Mustafa Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mülteci kampında Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalif gruplardan Eknaf Beyt el-Makdis birliğiyle DAEŞ militanları arasında çatışmalar yaşandığını söyledi.

DAEŞ militanlarının, çekildikleri kampa sabah saatlerinde geri döndüğünü ifade eden Ubeyde, kampta sokak çatışmalardan dolayı halkın dışarıya çıkmaya korktuğunu ifade etti.

Taraflar arasındaki çatışmalar ve rejim güçlerinin ablukası nedeniyle kamptaki insani durumun çok kötü olduğunu belirten Ubeyde, "DAEŞ ve rejim güçlerinin keskin nişancılarının açtığı ateş nedeniyle halk, dışarıya çıkamıyor, ihtiyaçlarını karşılayamıyor" dedi.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve çoğunlukla Filistinlilerin kaldığı Yermuk mülteci kampı 3 yıldan bu yana rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor. Kuşatma ve insani yardımların bölgeye ulaşamaması nedeniyle kamptaki çok sayıda kişi açlıktan hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Halit Süleyman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.