Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti binali yıldırım Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir

YPG, Menbiç’ten ‘Çekiliyor’

Türkiye ile ABD arasında Menbiç’in istikrarı ve güvenliğinin sağlanması amacıyla bir anlaşmaya vardıkları açıklanmasının ardından YPG’nin Menbiç’ten “çekilme kararını aldığı” bildiriliyor.

Rudaw İngilizce’ye göre, YPG, Menbiç Askeri Meclisi’ne "eğitim desteğini veren askeri danışmanların görevlerini tamamladıklarını” duyurdu.

YPG’nin bu adımının Menbiç kentinin geleceğine ilişkin olarak ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşmadan sonra geldiğine işaret eden Rudaw, “Ankara YPG’yi PKK’nın bir kolu olarak görüyor ve ABD’nin Kürt güçlerine verdiği destek biraz daha NATO müttefiklerini ihtilafa düşürüyordu” yorumunu yaptı.

Ankara’nın Menbiç konusunda ABD ile üzerinde mutabık kalınan planın üç aşamada ve 6 ay içinde gerçekleştirileceğini söylediğinin aktarıldığı haberde, YPG’nin Menbiç'ten çekilme kararını duyururken ABD-Türkiye anlaşmasına hiç değinmediğine dikkat çekildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.