Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank almanya chp Koronavirüs ukrayna ankara abd chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Yüksekdağ ve Demirtaş, Fransa'da Yaşanan Terörü Kınadı

HDH Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş, Fransa’da 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını yaptıkları yazılı açıklamayla kınarken, ““Bu katliamın da farklı halklar ve kimlikler arasında nefretin aşılanmasını amaçladığı açıktır” ifadelerini kullandı.

 “Fransa’nın Nice kentindeki terör saldırısını lanetliyoruz” denilen açıklamada, “Fransa’nın Nice kentinde en az 84 kişinin acımasızca ve barbarca katledildiği, yüzlerce insanın yaralanmasına sebep olan terör saldırısını en sert şekilde kınıyor, lanetliyoruz. Bu insanlık düşmanı saldırı sadece bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş gibi görünse de, bu saldırının niteliğinin ve açığa çıkan sonuçların IŞİD'i işaret ettiği anlaşılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“En Güçlü Yanıt, Dayanışma, Farklı Kimliklerin Sahiplenilmesi”

Fransa’daki saldırının, IŞİD'in daha önce gerçekleştirdiği Atatürk Havalimanı saldırısı, Paris katliamları ve Tunus plaj saldırısı ile benzerlikleri olduğu savunulan açıklamada “Bu katliamın da farklı halklar ve kimlikler arasında nefretin aşılanmasını amaçladığı açıktır” ifadelerine yer verdi.

Açıklamada “Bu tür katliamlara karşı halkların verebileceği en güçlü yanıt daha fazla dayanışma, farklı kimlik ve kültürlerin daha fazla sahiplenilmesi, IŞİD türü yapılara karşı etkin mücadele olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

“Bağımız Bir Soruşturmanın Başlatılması”

Yapılan açıklamada, IŞİD ve benzeri katliamcı örgütlerin, Türkiye ve Fransa başta olmak üzere dünyanın önemli merkezlerinde insanlık düşmanı saldırılar gerçekleştirebiliyor olmasının sorumluluğunun, bu zihniyetleri ve yapıları destekleyen, büyüten çeşitli siyasi iktidarlar ve egemen güçlerin üzerinde olduğu belirtildi.

Eş genel başkanlar yaptıkları yazılı açıklamada, IŞİD, El-Nusra, Ahrar-uş Şam ve benzeri terör örgütlerinin hangi hükümetler tarafından dolaylı ya da doğrudan desteklenmekte olduğunu açığa çıkarmak amacıyla uluslararası ve bağımız bir soruşturmanın başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Açıklamada, “HDP olarak, bu suçların her yönüyle aydınlatılması amacıyla uluslararası bir soruşturmanın başlatılmasına her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.