Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti Muhbir A Milli Kadın Voleybol Takımı ysk ak parti sözcüsü ömer çelik

Yunan Cumhurbaşkanı, Fener Rum Patriğini Ziyaret Etti

Türkiye’nin ev sahipliğiyle İstanbul'da düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Zirvesine katılan Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos,  Fener Rum Patriği Bartolomeus’u de ziyaret etti.

Ziyareti duyuran Yunan medyasına göre Pavlopulos, Bartolomeus ile görüşmesinde yaptığı konuşmada “Patrikhane bizim beşiğimiz ve Türk liderliği, Patrikhane’nin varlığının, Türkiye’nin AB ve Batı ile en güçlü bağlarından biri olduğunu anlamalı” şeklinde konuştu.

Patrikhane’ye “başta eğitim alanında olmak üzere görevlerini yerine getirmesine olanak sağlanmasını” isteyen Pavlopulos, bu çerçevede “Ruhban Okulu’nun yeniden açılması” gereğine de vurgu yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.