Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Yunanistan’da İki Yunan Askerinin Tahliyesi ‘Nasıl Sağlandı’ Tartışmaları

Geçen Mart ayında Edirne’deki askeri yasak bölgesine girmelerinin ardından tutuklanan iki Yunan askeri hakkında 14 Ağustos’ta verilen tahliye kararının Yunanistan’daki yankıları sürerken ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi, “olumlu” olarak nitelediği gelişmenin “tüm siyasi güçlerin kolektif çabalarının sonucu” olduğunu öne sürdü.

Yeni Demokrasi Gölge Dışişleri Bakanı Yorgos Kumutsakos, Çipras hükümetini iki Yunan askerinin tahliyesini  “tüm siyasi güçlerinin meseleyi uluslararasılaştırmaya katkıda bulunan  kolektif çabalarının sonucu” olarak kabul etmeye çağırdığı açıklamasında parti lideri Kyriakos Mitsotakis ve tüm kadrolarının son beş ayda sorunu gündemin ilk sırasına yerleştirdiğini söyledi.

Yunan televisyonuna yaptığı açıklamalarda, “Hükümet her şeyin kendi çabalarının sonucu olduğunu söyleyerek hata yapıyor” diyen Kumutsakos, “İki askerin tahliyesinin (Cumhurbaşktanı) Erdoğan’ın elaçıklığının sonucu olduğuna inanan var mı?” dedikten sonra bu gelişmenin Erdoğan’ın “değerlendirmesi, hesaplamaları ve karşılığını alacağına inandığı şeylerin sonucu olduğu” iddiasında bulundu.

To Vima’ya göre Kumutsakos, açıklamalarında Avrupa Parlamentosu’nun kabul edilen ve Avrupa Halk Partisi ve Yeni Demokrasi’nin bir girişimi olan iki askerin tahliyesi çağrısını içeren kararının “iki askeri serbest bırakması yönünde Türkiye’ye baskı yaptığı” iddiasında da bulundu.

Anahtar Kelimeler:
çiprasEdirne
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.