Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel esnaf Pandemi yunanistan Akşener

Yunanistan’da Mitsotakis İle Çipras Arasında Oy Farkı İyice Açıldı

Yunanistan’da yapılan yeni bir ankete göre, ana muhalefet partisi Yeni Demokrasi ile Başbakan Aleksis Çipras’ın lideri olduğu Syriza arasındaki oy farkının 19 puan gibi rekor düzeye ulaştığı bildiriliyor.

Greek Reporter’e göre, Public tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket, muhafazakar Kyriakos  Mitsotakis’in başında bulunduğu Yeni Demokrasi, seçmenlerin yüzde 39’undan destek alırken solcu Syriza’nın oyları yüzde 20’de kaldı.

Analistler, Yunanistan’da iki parti arasındaki büyük oy farkının, 1974 yılında yapılan ilk seçimde göründüğünü anımsatıyor. Böylece Yunanistan’ta bugün bir parlamento seçimi yapılması durumunda Yeni Demokrasi 150-170, Syriza’nın ise 48-65 arasında saldalye elde edeceğine dikkat çekiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.