Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Yunanlılar, Türk Kepçe Operatörünü Serbest Bırakacak Mı?

Pazarkule Sınır Kapısı’nda su hattı çalışmasını yaparken “sınırı geçtiği” iddiasıyla Yunan askerlerince gözaltına alınan Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü personeli kepçe operatörü Musa Alerik’in bugün savcının önüne çıkarılması bekleniyor.

Kathimerini gazetesi, Musa Alerik’in Yunan polisine ifadesinde sulama borularını yerleştirirken sınırı “yanlışlıkla” geçtiğini, ilk defa bulunduğu bölgeyi iyi bilmediğini söylediğini belirtirken, “Adam, olay meydana geldiği sırada çalıştırdığı kepçenin çıkardığı sesi nedeniyle Yunan askerlerinin uyarılarını duymadığını iddia etti” diye yazdı.

Yunan askerlerinin ise Alerik’in “uyarılara rağmen sınırı üç defa geçtikten sonra gözaltına alındığını” söylediklerini de aktaran gazete, “Ülkeye yasadışı giriş suçlamasıyla karşı karşıya olan Türk vatandaşının bugün savcının önüne çıkacağını" kaydetti.

Greek Reporter ise Musa Alerik olayını duyurduğu haberinde, “Türk vatandaşının evine dönmesi için serbest bırakılıp bırakılmayacağının belli olmadığını” belirtti.

Haberde, “İki Yunan askeri, farketmeden Türk topraklarına geçtikleri için 1 Mart’tan bu yana Edirne’de bir Türk cezaevinde” ifadeleri de kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.